Alex Jones prijavio bankrot zbog milijardu dolara odštete žrtvama pucnjave

Kontroverzni američki voditelj je prijavio bankrot, nakon što je porota presudila da on i njegova kompanija Infowars moraju platiti gotovo milijardu dolara odštete.

Alex Jones je godinama tvrdio da je ubistvo 20 učenika i šest zaposlenih u školi u Connecticutu bilo inscenirano (Reuters)

Kontroverzni američki voditelj Alex Jones je prijavio bankrot, manje od dva mjeseca nakon što je porota presudila da on i njegova kompanija Infowars moraju platiti gotovo milijardu dolara odštete porodicama žrtava masovne pucnjave u školi Sandy Hook iz 2012. godine, koju je negirao.

Prema sudskim dokumentima u Houstonu, Jones ima između milion i 10 miliona dolara imovine te između jedne i 10 milijardi dolara obaveza, prenosi Hina.

U slučaju koji su pokrenule porodice više od deset žrtava, porota u Connecticutu je u oktobru naredila Jonesovoj kompaniji da plati gotovo milijardu dolara odštete.

Priznao da se pucnjava dogodila

U odvojenom slučaju u Teksasu porota je u augustu odlučila da Jones mora sa 50 miliona dolara obeštetiti roditelje šestogodišnjeg dječaka ubijenog u masakru.

Jones je godinama tvrdio da je ubistvo 20 učenika i šest zaposlenih u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu u Connecticutu bilo inscenirano, u sklopu vladine zavjere da se Amerikancima otme oružje.

U međuvremenu je priznao da se pucnjava doista dogodila.

Izvor: Agencije