Pele ostaje u bolnici, pogoršalo mu se zdravstveno stanje

Legendarni brazilski nogometaš neće biti pušten na kućno liječenje, pošto se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo, saopćno je iz bolnice u Sao Paulu.

Pele (82) se nalazi u bolnici od 29. novembra (Reuters)

Legendarni brazilski nogometaš Edson Arantes do Nascimento Pele neće biti pušten na kućno liječenje, pošto se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo, saopćeno je u četvrtak ujutro iz bolnice “Albert Einstein” u Sao Paulu.

Pele (82) se nalazi u bolnici u Sao Paulu od 29. novembra, prenosi Tanjug.

“Bolest napreduje, a Peleu je veća briga zbog teškoća u radu bubrega i srca”, navodi se u saopćenju bolnice i dodaje se da legendarni nogometaš neće biti prebačen na odjeljenje intenzivne njege.

Prima kemoterapije od septembra

Pele prima kemoterapije od septembra 2021. godine, nakon što je operiran i pošto je utvrđeno da ima tumor debelog crijeva.

Na društvenim mrežama oglasile su se i kćerke legendarnog nogometaša, Kelly Nascimeto i Flavia Arantes, koje su objavile da će Pele Božić provesti u bolnici.

“Naš Božić kod kuće je propao. S ljekarima smo odlučili da je iz mnogo razloga bolje da ostanemo ovdje, uz svu brigu koju pruža naša nova ‘porodica Einstein'”, saopćile su kćerke slavnog nogometaša.

Brazilski novinar Milton Neves objavio je na svom Twitter nalogu objavio je kratak snimak gdje se vidi kako Pele provodi bolničke dane.

Izvor: Agencije