Musk: Ostavka kad nađem nekog dovoljno glupog da me zamijeni

Najava američkog milijardera dolazi nakon što su korisnici Twittera u anketi većinom glasali za njegovo odstupanje sa mjesta izvršnog direktora.

Izgledalo je da je Elon Musk ranije odbacivao vijesti da traži nekoga ko bi preuzeo njegovu poziciju (AP)

Elon Musk najavio je da će odstupiti sa mjesta izvršnog direktora Twittera nakon što pronađe zamjenu.

“Podnijet ću ostavku na mjesto izvršnog direktora čim nađem nekoga dovoljno glupog da preuzme posao!”, napisao je Musk u tvitu kasno u utorak.

“Nakon toga, samo ću voditi timove za softver i servere.”

Muskova najava dolazi nakon što su korisnici Twittera većinom glasali za njegovo odstupanje u anketi koju je napravio vlasnik platforme.

Više od 17,5 miliona glasova zabiježeno je u anketi na Twitteru, a 57,5 posto bilo je za Muskov odlazak.

Američki milijarder proveo je anketu nakon što je Twitterova objava da više neće dopuštati “besplatnu promociju” drugih platformi društvenih medija izazvala reakciju među korisnicima.

Pad cijena dionica Tesle

Musk, koji je kupio Twitter u oktobru za 44 milijarde dolara, izazvao je kontroverze svojim odlukama od kako je preuzeo kontrolu nad utjecajnom platformom društvenih medija.

Prošle sedmice je privremeno blokirao račune nekoliko novinara, nakon što je optužio medije da su njegovu porodicu doveli u opasnost objavljivanjem lokacije njegovog privatnog aviona.

Izgledalo je da je Musk ranije odbacivao vijesti da traži nekoga ko bi preuzeo njegovu poziciju tako što je objavljivao nasmijani emotikon i tvrdio da niko ne želi posao održavanja Twittera u životu.

Od kako je preuzeo upravljanje Twitterom cijena dionice Tesle, koja je također u njegovom vlasništvu, pala je za trećinu, što je potaknulo nagađanja da je milijarder pod pritiskom da se povuče sa platforme društvenih medija.

Izvor: Al Jazeera

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada