Francuska: Policija identifikovala vozača koji je pregazio tinejdžera u Montpellieru

Nekoliko mladića koji su bili na licu mjesta u vrijeme incidenta i drugi svjedoci su rekli policiji da se vjeruje da je navodni počinilac stanovnik naselja.

Policija je identifikovala muškarca koji je u srijedu naveče pregazio četrnaestogodišnjaka u južnom francuskom gradu Montpellieru nakon pobjede Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva (Reuters)

Policija je identifikovala muškarca koji je u srijedu naveče pregazio četrnaestogodišnjaka u južnom francuskom gradu Montpellieru nakon pobjede Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva u fudbalu nad Marokom, objavili su lokalni mediji u petak, prenosi Anadolija.

Potraga za muškarcem je u toku. Nekoliko mladića koji su bili na licu mjesta u vrijeme incidenta i drugi svjedoci su rekli policiji da se vjeruje da je navodni počinilac stanovnik naselja.

Vozilo je pronađeno nedaleko od mjesta događaja ubrzo nakon incidenta.

“U blizini vozila navodno je došlo do svađe između dvojice muškaraca i nekih mladića”, navodi list Midi libre.

Ruganje marokanskim navijačima

Prema izjavama svjedoka, dvije osobe u automobilu nekoliko puta su prošle pored prodavnica na Avenue de Barcelona u Montpellieru, rugajući se marokanskim navijačima.

Automobil je potom blokiralo drugo vozilo na semaforu, a nekoliko mladića je navodno pokušalo da otme francusku zastavu od vozača.

Kako se navodi vozač je okrenuo automobil velikom brzinom iako je bio okružen mladićima.

Tokom skretanja, pregazio je dvojicu mladića, od kojih je jedan, 14-godišnji Aymen, marokanskog porijekla, kasnije preminuo u bolnici.

Izvor: Agencije