Trump najavio novu vjerovatnu predsjedničku kandidaturu

“Da bi naša zemlja ponovo bila uspješna, bezbjedna i slavna, vjerovatno ću to morati da uradim ponovo. Spremite se, to je sve što mogu da vam kažem“, rekao je Trump.

Ako bi postao prvi kandidat republikanaca za nominaciju, to bi moglo da izbaci iz trke potencijalne stranačke rivale, rekli su njegovi savjetnici (Reuters)

Na skupu svojih pristalica u američkoj saveznoj državi Iowi, bivši predsjednik SAD-a Donald Trump najavio je kao moguću treću kampanju za Bijelu kuću, javlja Tanjug.

“Da bi naša zemlja ponovo bila uspješna, bezbjedna i slavna, vjerovatno ću to morati da uradim ponovo. Spremite se, to je sve što mogu da vam kažem“, rekao je Trump.

Prema riječima bliskih saradnika, on je željan da se vrati u političku igru za predsjedničke izbore, a jedan od njegovih viših savjetnika koji nije želio da bude imenovan rekao je Reutersu da Trump želi da se kandiduje i da to objavi prije Dana zahvalnosti, što bi mu dalo prednost u odnosu na njegove protivnike i da je on toga svjestan.

Izbori za Kongres

Ako bi postao prvi kandidat republikanaca za nominaciju, to bi moglo da izbaci iz trke potencijalne stranačke rivale, rekli su njegovi savjetnici, i dodali da je ipak moguće da bivši američki predsjednik ipak odloži takvu odluku ili da se predomisli.

Nezavisni analitičari i izborne ankete u SAD-u prognoziraju da je velika vjerovatnoća da će republikanci na međuizborima sljedeće nedjelje osvojiti većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa i da će imati šansu da preuzmu kontrolu i nad Senatom, što bi im dalo mogućnost da blokiraju zakonodavnu agendu predsjednika Joea Bidena u naredne dvije godine, navodi britanska agencija.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada