Khan izjavio da su tri osobe planirale atentat na njega

Dva visoka zvaničnika Khanove partije prethodno su okrivili za napad premijera Shehbaza Sharifa, ministra unutrašnjih poslova i jednog generala, ali nisu pružili dokaze.

Khan se obratio uživo putem interneta iz bolnice u Lahoreu gdje je operisan nakon što je u četvrtak povrijeđen u atentatu (EPA)

Bivši pakistanski premijer Imran Khan izjavio je danas da su tri osobe učestvovale u planiranju napada na njega, ne navodeći njihova imena i ne iznoseći dokaze za svoju tvrdnju.

Khan je naveo da su dva napadača pokušala da ga ubiju u četvrtak u gradu Vazirabadu, otvarajući vatru na protestni marš koji je on predvodio ka prijestolnici Islamabadu, prenosi Tanjug.

Khan je rekao da je u tom napadu poginula jedna osoba, a da je povrijeđeno njih 11.

Nastavit će marš nakon oporavka

On se obratio uživo putem interneta iz bolnice u Lahoreu gdje je operisan nakon što je u četvrtak povrijeđen u atentatu, objavio je Reuters.

Dva visoka zvaničnika Khanove partije prethodno su okrivili za napad premijera Shehbaza Sharifa, ministra unutrašnjih poslova i jednog generala, ali nisu pružili dokaze, prenijela je britanska agencija.

Khan je najavio da će nastaviti svoj protestni marš nakon oporavka.

Izvor: Al Jazeera