U policijskim akcijama u Brazilu poginulo deset osoba

Snage sigurnosti izvele su akciju protiv kriminalnih organizacija u sirotinjskim četvrtima favelama u regijama Mare, Morro do Juramento i Niteroi u Rio de Janeiru.

U Morro do Juramentu su izbili sukobi kao posljedica pucnjave na policajce u akciji protiv krijumčara droge (EPA)

U policijskim akcijama sprovedenim protiv trgovaca drogom i kriminalnih organizacija u sirotinjskim četvrtima u Brazilu, ubijeno je deset, a povrijeđeno još deset osoba, među kojima i dva policajca, javlja Anadolija.

Prema vijestima brazilske službene novinske agencije Agencia Brasil, snage sigurnosti izvele su akciju protiv kriminalnih organizacija u sirotinjskim četvrtima favelama u regijama Mare, Morro do Juramento i Niteroi u Rio de Janeiru.

Iz vojne policije je navedeno da je u akciji u Mareu poginula jedna, a da su povrijeđene četiri osobe, među kojima i policajac. Zaplijenjeno je oko tri tone kanabisa, dvije ručne bombe, automatske puške i oružje.

Akcija protiv krijumčarenja droge

U Morro do Juramentu su izbili sukobi kao posljedica pucnjave na policajce u akciji protiv krijumčara droge. Poginulo je šest osoba, a ranjen je policajac.

Saopćeno je da su u pucnjavi u Niteroiju poginule tri osobe, a povrijeđeno pet.

Više od 1.000 ljudi ubijeno je u 250 policijskih akcija u Rio de Janeiru od 2017. godine, navodi “Fogo Cruzado“, koji prati oružane sukobe u Brazilu.

Izvor: Agencije