Jedna žrtva, nekoliko povrijeđenih u dvije eksplozije u Jerusalemu

U dvije odvojene eksplozije u Jerusalemu u srijedu je poginula jedna osoba, a najmanje 14 je povrijeđeno, prema podacima bolnica koje su primile žrtve i izraelske policije.

Izraelska policija sumnja da se radi o palestinskom napadu

U dvije odvojene eksplozije u Jerusalemu u srijedu je poginula jedna osoba, a najmanje 12 je povrijeđeno, prema podacima bolnica koje su primile žrtve i izraelske policije, dok su palestinski izvori ranije objavili da je u Nablusu na Zapadnoj obali ustrijeljen 16-godišnji Palestinac.

Najmanje dvoje povrijeđenih je u kritičnom stanju, dodali su.

Prva eksplozija dogodila se u sedam ujutro po lokalnom vremenu blizu autobuske stanice na zapadnom ulazu u Jerusalem, gdje često bude mnogo ljudi.

Tom prilikom povrijeđeno je sedam ljudi, od kojih su dvije u ozbiljnom stanju.

Druga eksplozija, koju su zvaničnici opisali kao „kontrolisanu“, dogodila se manje od pola sata kasnije na sjeveru Jerusalema, a lakše je povrijeđeno pet osoba.

Ubijeni tinejdžer

Izralska policija kaže da prvi podaci govore da je prvu eksploziju izazvala naprava postavljena blizu autobuske stanice.

Policija sumnja da se radi o palestinskom napadu.

Palestinski dužnosnici ranije su kazali da su izraelske snage u utorak kasno navečer ustrijelile 16-godišnjeg Palestinca tokom sukoba u gradu Nablusu pod izraelskom okupacijom.

Izraelska vojska potvrdila je da je djelovala u Nablusu, navodeći da se našla pod vatrom i odgovorila, ali nije potvrdila smrt.

Izvor: Agencije