Ruski opozicioni čelnik Navaljni objavio da je premješten u samicu

Zatočeni ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni rekao je da je premješten u samicu, što je nazvao očitim pokušajem da ga ušutkaju.

Navaljni je prošlog mjeseca rekao da su vlasti započele novi kazneni postupak protiv njega zbog promicanja terorizma i ekstremizma, što bi moglo i više nego udvostručiti trajanje njegove zatvorske kazne (EPA)

Zatočeni ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni rekao je u četvrtak da je premješten u samicu, što je nazvao očitim pokušajem da ga ušutkaju.

Navaljni, najistaknutiji kritičar predsjednika Vladimira Putina u Rusiji i snažan protivnik rata u Ukrajini, već služi zatvorsku kaznu u trajanju od 11,5 godina zbog prevare, nepoštivanja suda i kršenja uvjetnih osuda, što sve odbacuje kao izmišljene optužbe, prenosi Hina.

Navaljni je rekao da su mu zatvorski dužnosnici, samo nekoliko dana prije nego što su ga trebali posjetiti bliski članovi porodice, rekli da ga se smatra “nečuvenim prestupnikom” te da će biti premješten u tijesnu ćeliju, gdje posjeti više nisu dopušteni.

Novi postupak

“Više neću imati posjete … što je tu je, podnijet ću to filozofski. Čine to kako bi me ušutkali. Pa što je moja prva dužnost? Tako je, ne se bojati i ne zašutjeti”, napisao je Navaljni na Twitteru u nekoliko objava, dodavši da odluka da mu se zabrane posjeti odražava “stvarno neopisivo zvjerstvo, veoma karakteristično za Kremlj”.

Svoj niz objava na Twitteru završio je apelirajući na ljude da se bore protiv rata i Putina.

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova nije odmah odgovorilo za na zahtjev za komentarom.

Navaljni je prošlog mjeseca rekao da su vlasti započele novi kazneni postupak protiv njega zbog promicanja terorizma i ekstremizma, što bi moglo i više nego udvostručiti trajanje njegove zatvorske kazne.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada