Izraelske snage ubile Palestinku na Zapadnoj obali

U paljbi izraelske vojske na okupiranoj Zapadnoj obali u ponedjeljak je ubijena Palestinka, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Palestine.

Palestinska televizija javila je da su izraelske snage otvorile vatru na automobil i uhapsile putnike koji su bili u njemu (EPA)

U paljbi izraelske vojske na okupiranoj Zapadnoj obali u ponedjeljak je ubijena Palestinka, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Palestine, prenosi Anadolija.

U saopštenju ministarstva se navodi da su izraelske snage ustrijelile ženu u glavu tokom vojnog napada na grad Beitunia, zapadno od Ramallaha.

U saopštenju se ne navodi više detalja, ali su aktivisti podijelili video na društvenim mrežama na kojem se vidi kako izraelski vojnici otvaraju vatru na automobil u kojem su Palestinci.

Izraelska vojska pucala na automobil

Palestinska televizija javila je da su izraelske snage otvorile vatru na automobil i uhapsile putnike koji su bili u njemu.

Iz izraelske vojske se još uvijek nisu oglasili povodom ovog slučaja.

Izraelska vojska gotovo svakodnevno vrši racije i upade širom okupirane Zapadne obale kako bi privela, kako navodi, “tražene Palestince” ili rušila palestinske domove. Upadi su izazvali sukobe sa Palestincima, uzrokujući nekoliko smrtnih slučajeva.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada