Venecija odgodila plan naplaćivanja dnevnih ulazaka u grad

Turistički službenici rekli su u julu da će dnevni posjetitelji trebati rezervirati posjetu gradu online počevši od 16. januara 2023. i platiti između tri i 10 eura za ulaz.

Ove godine došlo je do ponovnog slijevanja turista u Veneciju (EPA)

Venecija odgađa plan uvođenja ulaznice posjetiteljima, jer Gradsko vijeće još nije u cjelosti odobrilo novi proces naplaćivanja ulaznica, izjavio je glasnogovornik gradonačelnika Luigija Brugnara.

Turistički službenici rekli su u julu da će dnevni posjetitelji trebati rezervirati posjetu gradu online počevši od 16. januara 2023. godine i platiti između tri i 10 eura za ulaz, u nastojanju kontrole ulazaka u grad.

No, glasnogovornik gradonačelnika rekao je da Gradsko vijeće još nije odobrilo potrebne regulative, što znači da će početni datum morati biti odgođen, prenosi Hina.

Preplavljene ulice turistima

Proces će trajati barem šest mjeseci, dodao je.

Plan, koji je prvi put predstavljen 2019. godine, prvobitno je odgođen zbog COVID-19, koji je držao turiste podalje od grada.

Ove godine došlo je do ponovnog slijevanja turista u Veneciju, a kako posjetitelji često brojčano nadmaše 50.000 stanovnika gradskog centra, preplavljujući uske ulice, tako se naplaćivanje dnevnih ulaznica ponovo vraća na gradonačelnikov dnevni red.

Izvor: Agencije