Na Filipinima 110 poginulih u poplavama i klizištima, više od 2,4 miliona pogođenih

Nalgae se pomaknula s Filipina, ali nova tropska oluja kreće se prema istočnoj obali zemlje i očekuje se da će donijeti više kiše, rekao je meteorološki ured.

Pogođena područja pretrpjela su velike poplave nakon što je oluja Nalgae donijela obilne kiše (EPA)

U poplavama i klizištima izazvanima tropskom olujom na Filipinima poginulo je 110 ljudi, dok je više od 2,4 miliona pogođeno, objavila je u utorak nacionalna agencija za katastrofe, javlja Hina.

Trideset i tri osobe i dalje se vode kao nestale, a više od 100 je ozlijeđeno, dodala je agencija.

Pedeset i devet ljudi poginulo je u južnoj pokrajini Maguindanaou, gdje je više od 100 kuća odnijela poplava ili su zatrpane u klizištima.

Šesnaest osoba i dalje se vodi kao nestale u Maguindanaou. Vlasti kažu da je u ovom trenutku mala vjerojatnost da će preživjeli biti pronađeni.

Oluja Nalgae donijela obilne kiše

Dvadeset dvoje smrtnih slučajeva bilo je u regiji Zapadnom Visayasu, a 12 u pokrajinama Caviteu, Laguni i Batangasu, južno od Manile.

Pogođena područja pretrpjela su velike poplave nakon što je oluja Nalgae donijela obilne kiše nekoliko dana prije nego što je u subotu stigla do kopna u istočnim Filipinima.

Nalgae se pomaknula s Filipina, ali nova tropska oluja kreće se prema istočnoj obali zemlje i očekuje se da će donijeti više kiše, rekao je meteorološki ured.

Filipinski arhipelag svake godine u prosjeku pogodi 20 tropskih ciklona.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada