Trump tužio CNN za klevetu, traži 475 miliona dolara

Trump u svojoj tužbi podnesenoj na sudu u floridskom Fort Lauderdaleu tvrdi da je CNN iskoristio svoj značajan utjecaj da ga politički porazi.

Bivši republikanski predsjednik na 29 stranica tužbe piše kako ga je CNN dugo kritizirao, no da je to pojačao proteklih mjeseci jer se ponovno planira kandidirati na izborima 2024. godine (EPA)

Bivši američki predsjednik Donald Trump je tužio medijsku kuću CNN za klevetu, zatraživši 475 miliona dolara odštete, javlja Hina.

Trump u svojoj tužbi podnesenoj na sudu u floridskom Fort Lauderdaleu tvrdi da je CNN iskoristio svoj značajan utjecaj da ga politički porazi. Medijska kuća još nije komentirala tužbu.

Bivši republikanski predsjednik na 29 stranica tužbe piše kako ga je CNN dugo kritizirao, no da je to pojačao proteklih mjeseci jer se ponovno planira kandidirati na izborima 2024. godine.

CNN-ova usporedba Trumpa sa Hitlerom

U dokumentu se navode primjeri CNN-ove usporedbe Trumpa s Hitlerom, uključujući prilog iz januara 2022. Fareeda Zakarie koji je uključivao snimke bivšeg diktatora.

Trump, koji je 2020. izgubio od aktualnog demokratskog predsjednika Joea Bidena, nije još službeno najavio svoju ponovnu kandidaturu, piše Reuters.

 

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada