Muž Nancy Pelosi napadnut tokom provale u njihovu kuću

Napadač je u pritvoru i u toku je istraga motiva napada, a Paul Pelosi je prebačen u bolnicu i očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

Navodi se da njegova supruga, predsjedavajuća Predstavničkog doma SAD iz Demokratske stranke nije bila kod kuće u vrijeme jutrošnjeg napada (Reuters)

Paul Pelosi, suprug predsjednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi, fižički je napadnut jutros tokom provale u njihovu kuću u Kaliforniji, saopštila je njena kancelarija, prenosi Tanjug.

Napadač je u pritvoru i u toku je istraga motiva napada, a Paul Pelosi je prebačen u bolnicu i očekuje se da će se u potpunosti oporaviti, prenosi Reuters.

Navodi se da njegova supruga, predsjedavajuća Predstavničkog doma SAD iz Demokratske stranke nije bila kod kuće u vrijeme jutrošnjeg napada.

Dodaje se da su okolnosti napada bile nejasne, ukljućujući i način na koji je napadač ušao u kuću.

Pelosi redovna meta kritika

Agencija napominje da se napad dogodio manje od dvije nedjelje prije izbora za Kongres 8. novembra, na kojima će biti odlučivano o tome ko će kontrolisati Predstavnički dom i Senat.

Ističe se da je kao demokratski lider u Washingtonu, Pelosi redovna meta kritika republikanaca i njeno ime često se pojavljuje u napisima o napadima.

Reuters dodaje da je njena kancelarija opljačkana kada su pristalice tadašnjeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa upale u Kapitol 6. januara 2021. godine kao i da je njen dom vandalizovan grafitima.

Napominje se i da su istaknuti republikanci, kao što je njihov vođa u Senatu Mitch McConnell, takođe bili mete vandalizama.

Izvor: Agencije