Izraelske snage ubile dvojicu Palestinaca na Zapadnoj obali

Očevici su rekli da je u petak u jutarnjim satima izraelska vojska otvorila vatru na palestinsko vozilo u blizini vojnog punkta Huwwara.

Od početka 2022. godine na okupiranoj Zapadnoj obali primjetna je eskalacija i ubrzan tempo operacija izraelskih snaga (EPA)

Izraelske snage u petak su ubile dvojicu Palestinaca i ranile još dvojicu na sjeveru okupirane Zapadne obale.

“Izraelske snage su ubile dvojicu Palestinca na kontrolnom punktu Huwwara u blizini Nablusa, dok su druga dvojica ranjena”, objavila je zvanična palestinska televizija.

U objavi se dodaje da su žrtve Ramzi Zubarah i Imad Abu Rashid, pioniri civilne odbrane u nacionalnoj, organizacionoj i društvenoj akciji, iz kampa Askar, istočno od Nablusa.

Očevici su rekli za Anadoliju da je u petak u ranim jutarnjim satima izraelska vojska otvorila vatru na palestinsko vozilo u blizini vojnog punkta Huwwara, južno od Nablusa.

Pucali na ‘dva sumnjiva vozila’

Izraelska vojska je saopćila da je iz “automobila pucano na vojnu lokaciju u blizini grada Nablusa”.

“Snage izraelske vojske koje su provodile proaktivne aktivnosti u tom području uočile su dva sumnjiva vozila u tom području i upucale ih”, dodaje se u saopćenju.

Od početka 2022. godine u područjima okupirane Zapadne obale primjetna je eskalacija i ubrzan tempo operacija izraelskih snaga.

Izvor: Agencije