Trump odbacio optužbe za silovanje autorice Carroll

Svjedočenje u srijedu je uslijedilo sedmicu dana nakon što je savezni sudija odbio Trumpovu molbu da se postupak odgodi.

Carroll je saopćila da planira tužiti Trumpa i zbog zlostavljanja i nanošenja duševnog bola (EPA)

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump svjedočio je pod zakletvom po optužbama za silovanje koje je protiv njega podnijela autorica E Jean Carrol, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na Reuters, te dodaje kako je Trump tokom svjedočenja negirao sve optužbe.

Svjedočenje u srijedu je uslijedilo sedmicu dana nakon što je savezni sudija odbio Trumpovu molbu da se postupak odgodi.

‘Politički prevara’

Carroll tvrdi kako je prijateljski susret s Trumpom u butiku Bergdorf Goodman 1995. ili 1996. godine postao nasilan kada ju je milijarder gurnuo uza zid u kabini za presvlačenje, otkopčao pantalone i silovao je.

Trumpova advokatica Alina Habba izjavila je nakon svjedočenja kako je Trump zadovoljan jer je imao priliku ponovo dokazati istinu.

„Ovaj slučaj nije ništa drugo do politička prevara poput mnogih drugih na dugačkoj listi lova na vještice protiv Donalda Trumpa”, rekla je Habba.

Optužbe prije izbora

Trump je ranije izjavio kako Carroll „nije njegov tip“.

„Reći ću s velikim poštovanjem. Pod jedan, ona nije moj tip. Pod dva, to se nije desilo“, rekao je Trump u intervjuu za list Hill.

Carroll je saopćila da planira tužiti Trumpa i zbog zlostavljanja i nanošenja duševnog bola.

Tokom predizborne kampanje 2016. godine više od 10 žena je optužilo Trumpa za neprikladno ponašanje u ranijim godinama. On je negirao sve te navode i rekao kako te žene lažu, podsjeća Reuters.

Izvor: Agencije