Sud u SAD-u izrekao kaznu od 965 miliona teoretičaru zavjere

Sud u saveznoj državi Connecticut izrekao je novčanu kaznu od 965 miliona dolara američkom desničaru i teoretičaru zavjere Alexu Jonesu zbog tvrdnji da se masakr u školi u Connecticutu nije desio.

Jones je godinama tvrdio da je masakr, koji se dogodio 14. decembra 2012. u Sandy Hooku i u kome je ubijeno 20 djece, insceniran kao dio vladine zavjere kako bi se Amerikancima oduzelo oružje (Reuters)

Sud u američkoj saveznoj državi Connecticut izrekao je novčanu kaznu od 965 miliona dolara američkom desničaru i teoretičaru zavjere Alexu Jonesu zbog tvrdnji da se masakr u školi u Connecticutu nije desio.

Jones je godinama tvrdio da je masakr, koji se dogodio 14. decembra 2012. u Sandy Hooku i u kome je ubijeno 20 djece, insceniran kao dio vladine zavjere kako bi se Amerikancima oduzelo oružje, prenosi Tanjug.

On je tokom suđenja priznao da se pucnjava dogodila, ali je odbio da se izvini porodicama nastradalih, prenio je Reuters.

Presude protiv Jonesa

Jones je poručio da će se žaliti na presudu, dodajući “da se bori protiv Golijata”.

Trosedmično suđenje obilježilo je emotivno svjedočenje niza roditelja nastradale djece.

Presudi suda u Connecticutu prethodio je proces u Teksasu u kojem je porota odlučila da Jones i kompanija koju vodi treba da plati 49,3 miliona dolara roditeljima poginulih u pucnjavi u Sandy Hooku.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada