Četiri rakete ispaljene na američku ambasadu u Bagdadu

Ovo je najnoviji u nizu napada raketama i dronovima od početka godine, usmjerenih na američko prisustvo u Iraku.

Zvaničnici su saopštili da su tri projektila pala unutar perimetra američke ambasade, a da je jedan od njih pogodio školu koja se nalazi u obližnjem stambenom kompleksu (EPA)

Najmanje četiri rakete ciljale su američku ambasadu u jako utvrđenoj “zelenoj zoni” Bagdada, saopštila su u četvrtak dva neimenovana iračka sigurnosna zvaničnika.

Zvaničnici su saopštili da su tri projektila pala unutar perimetra američke ambasade, a da je jedan od njih pogodio školu koja se nalazi u obližnjem stambenom kompleksu, prenosi Tanjug agenciju AP.

Kako navodi američka agencija, zvaničnici su govorili pod uvjetom da ostanu anonimni, jer nisu bili ovlašteni da razgovaraju sa medijima.

U saopštenju iračke vojske navodi se da su djevojka i žena povrijeđene u napadu, kao i da su rakete lansirane iz naselja Dora u Bagdadu.

Niz napada

Svjedoci događaja su rekli da su čuli odbrambeni sistem ambasade C-RAM koji bi trebalo da otkrije i uništi tokom napada dolazeće rakete, artiljerijske i minobacačke granate.

Kako navodi AP u izvještaju, ovo je najnoviji u nizu napada raketama i dronovima od početka godine, a usmjereni su na američko prisustvo u Iraku.

Prošlog četvrtka serija napada bila je usmjerena na američke trupe u Iraku i Siriji.

Rakete su pogodile iračku vojnu bazu u kojoj su bile smještene američke trupe u zapadnoj provinciji Anbar i glavnom gradu, navodi AP.

Izvor: Agencije