Pakistan i Indija razmijenili spiskove nuklearnih postrojenja

Shodno sporazumu, koji ima za cilj sprečavanije napada na nuklearna postrojenja, dvije zemlje razmjenjuju spiskove svakog prvog dana u godini još od 1. januara 1992. godine.

Pakistan i Indija su razmijenili i spiskove državljana suprotne zemlje zatočenih u zatvorima (Reuters)

Vlasti Pakistana i Indije razmijenile su spiskove svojih nuklearnih postrojenja, u okviru sporazuma usmjerenog na sprečavanje napada na takva postrojenja.

Ministarstvo vanjskih poslova Pakistana saopćilo je kako su Islamabad i New Delhi razmijenili spiskove nuklearnih postrojenja, i to u skladu sa sporazumom koji je potpisan 31. decembra 1988. godine, a ratificiran 27. januara 1991. godine.

Shodno sporazumu, koji ima za cilj sprečavanije napada na nuklearna postrojenja, Pakistan i Indija razmjenjuju spiskove svakog prvog dana u godini još od 1. januara 1992. godine, prenosi Anadolija.

Razmjena spiskova zatvorenika

Uporedo s tim, u skladu sa sporazumom iz 2008. godine, Pakistan i Indija su također razmijenili spiskove državljana suprotne zemlje zatočenih u zatvorima.

U Pakistanu se nalazi 628 indijskih zatvorenika, uključujući 577 ribara, dok se u indijskim zatvorima nalazi se 355 pakistanskih osuđenika, uključujući 73 ribara.

Izvor: Agencije