Khamenei: Trump će biti zaboravljen na smetljištu historije

Vrhovni vjerski poglavar Irana je izjavio da će bivši američki predsjednik, koji je naredio atentat na iranskog generala Qassama Soleimenija, biti zaboravljen na smetljištu historije nakon što plati cijenu za ubistva počinjena širom svijeta.

Ali Khamenei: General Qassam Soleimani postao je uzor mladima u regiji (Anadolija)

Vrhovni vjerski poglavar Irana, ajatolah Ali Khamenei, izjavio je u subotu da će bivši američki predsjednik Donald Tramp, koji je naredio atentat na iranskog generala Qassama Soleimenija, biti zaboravljen na smetljištu historije nakon što plati cijenu za ubistva počinjena širom svijeta.

Bivši komandant elitnog odreda iranske Revolucionarne garde ubijen je u američkom zračnom napadu 3. januara 2019. godine u blizini Bagdada, prenosi Anadolija.

Uoči obilježavanja druge godišnjice tog atentata, Khamenei sastao se sa Soleimanijevom porodicom.

Front otpora raste

Tom prilikom poručio je da je Soleimani postao uzor mladima u regiji.

“Ubice Qassama Soleimanija, uključujući Trampa i druge slične njemu, bitće zaboravljeni na smetljištu historije nakon što plate cijenu za ubistva počinjena širom svijeta“, kazao je Khamenei.

Uoči obilježavanja druge godišnjice atentata, ajatolah Hamenei sastao se sa Soleimanijevom porodicom (Anadolija)

Takođerje rekao da su Sjedinjene Američke Države pobjegle iz Afganistana i da vrše vojne obuke u Iraku te je pozvao vlasti i narod Iraka da pomno promisle o tome.

“Front otpora napreduje u Jemenu. Neprijatelj se ne nada budućnosti ni u Siriji. Frontovi otpora širom regije imaju sve više nade“, kazao je ajatolah..

Izvor: Agencije