Granična policija privremeno ukida patrole na konjima u Teksasu

Do ukidanja došlo nakon objave fotografija koje pokazuju da su nehumano postupali s haićanskim migrantima koji su pokušavali ući u SAD.

Vodi se istraga, a protiv policajaca koji su sudjelovali u takvim radnjama povest će se stegovni postupak (Reuters)

Američka granična policija privremeno će ukinuti patrole na konjima u okolici gradića Del Rija, u Teksasu, saopćile su vlasti, nakon objave fotografija koje pokazuju da su nehumano postupali s haićanskim migrantima koji su pokušavali ući u Sjedinjene Države, prenosi Hina.

Ministar domovinske sigurnosti Alejandro Mayorkas “obavijestio je čelnike organizacija za zaštitu građanskih prava da se u Del Riju više nećemo koristiti konjima”, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Glasnogovornik ministarstva domovinske sigurnosti dodao je da je ta mjera “privremena”.

“Prioritet će nam biti primjena drugih metoda kako bismo otkrili kojim je osobama potrebna žurna medicinska pomoć”, ističe se u saopćenju.

Graničar na konju vukao muškarca za majicu

Na fotografiji koju je u nedjelju snimio fotograf AFP-a, graničar na konju je vukao muškarca za majicu na američkoj strani Rio Grandea, prirodne granice između dviju zemalja, blizu Del Rija.

Na drugoj, rastjeruje migrante i vraća ih u Meksiko.

Mayorkas je u srijedu izjavio da te fotografije ne odražavaju identitet SAD-a ni postupanje svih pripadnika granične policije.

Vodi se istraga, a protiv policajaca koji su sudjelovali u takvim radnjama povest će se disciplinskii postupak.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO