Rusija testira sistem Bastion dok se u Ukrajini odvija vježba sa NATO trupama

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je da sistem Bastion može da pogodi morske ciljeve na udaljenosti od 350 km i kopnene ciljeve na udaljenosti od 450 km.

Na video snimcima koje je objavila vojska prikazano je kako jedinice izvode napade projektilima montiranim na kamione (Twitter / Screenshot)

Ruska mornarica vježbala je gađanje ciljeva u Crnom moru kod obala Krima koristeći raketni sistem Bastion, potvrdilo je danas rusko Ministarstvo odbrane, prenosi Tanjug.

“Crnomorska flota Rusije vježbala je otkrivanje i uništavanje morskih ciljeva sistemom Bastion, naprednim protivbrodskim i raketama zemlja-zemlja”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane, prenosi Reuters.

Na video snimcima koje je objavila vojska prikazano je kako jedinice izvode napade projektilima montiranim na kamione. Posade su pucale sa skrivenih položaja i koristile bespilotne letjelice za praćenje simulirane neprijateljske grupe brodova.

Pogađaju dalekometne ciljeve

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je da sistem Bastion može da pogodi morske ciljeve na udaljenosti od 350 km i kopnene ciljeve na udaljenosti od 450 km.

Ruski manevri kod obala Krima se dešavaju u trenutku održavanja vježbi u Ukrajini, u koje su uključene američke i druge NATO trupe.

One će trajati do 1. oktobra, a nastavljaju se na one koje su ranije ovog mjeseca imale Rusija i Bjelorusija i koje su izazvale zabrinutost Zapada.

Izvor: Agencije

Povezane

Osnovni cilj vježbe krajem 2021. ili početkom 2022. godine, u kojoj će učestvovati ratni brodovi tri zemlje, je obezbijediti pomorsku sigurnosti te borba protiv piratstva.

Published On 23 Aug 2021
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO