Biden će primiti treću dozu vakcine kad bude široko dostupna

Program za treću dozu pokreće se premda milioni Amerikanaca tek trebaju dobiti prvu dozu, a isto toliko njih u cijelom svijetu čeka zalihe vakcina.

Biden (78) i njegova supruga primili su prvu dozu vakcina Pfizer-BioNTech u decembru (EPA)

Američki predsjednik Joe Biden primit će treću dozu vakcine protiv COVID-19, no čekat će da ona bude široko dostupna, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki, prenosi Hina.

“Pričekat ćemo dok ne bude široko dostupna, što očekujemo uskoro”, rekla je Psaki novinarima u Bijeloj kući.

Biden je za ABC News u augustu rekao da će on i prva dama Jill Biden primiti treću dozu vakcine protiv COVID-19 kako bi ojačali imunitet, kad je njegova administracija objavila planove o tome da će za odrasle u SAD-u biti dostupna treća doza cjepiva od 20. rujna.

Zdravstveni dužnosnici brane plan administracije

Program za treću dozu pokreće se premda milioni Amerikanaca tek trebaju dobiti prvu dozu, a isto toliko njih u cijelom svijetu čeka zalihe vakcina.

Biden (78) i njegova supruga primili su prvu dozu vakcina Pfizer-BioNTech u decembru, kada su se vakcine tek uvozile u SAD-u.

Američki zdravstveni dužnosnici branili su plan administracije da ponudi još jednu dozu vakcine Amerikancima kao dodatnu zaštitu od virusa, premda drugi čekaju tek prve doze, napominjući da su Sjedinjene Američke Države donirale više doza vakcina na međunarodnoj razini od svih drugih zemalja zajedno.

Izvor: Agencije