Spicer: Trump će se kandidovati na izborima 2024.

Spicer je u intervjuu za ‘Washington Examiner’ konstatovao da je Trumpov apetit za predsjedničke izbore pojačan nakon što je vidio kako se predsjednik Joseph Biden bavio političkim pitanjima.

Najnovija Spicerova tvrdnja uslijedila je u jeku spekulacija o Trumpovim političkim planovima nakon pretrpljenog poraza od Bidena na izborima 2020. godine. (EPA)

Nekadašnji sekretar za štampu bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, Sean Spicer izjavio je da će se Trump ponovo kandidovati za predsjednika 2024. godine.

Spicer je nedavno u intervjuu za “Washington Examiner” konstatovao da je Trumpov apetit za predsjedničke izbore pojačan u posljednjih nekoliko mjeseci, nakon što je vidio kako se predsjednik Joseph Biden bavio političkim pitanjima kao što je imigracija, piše “Guardian”, prenosi Tanjug.

Kao prvi Trumpov sekretar za štampu u Bijeloj kući, Spicer se suočio sa optužbama da tokom javnih obraćanja ne govori istinu i da nije vjerodostojan, a on se kasnije pravdao objašnjavajući da nije “svjesno lagao” američku javnost, navodi londonski dnevnik.

I Meadows govorio o Trumpovim planovima

Ova najnovija Spicerova tvrdnja uslijedila je u jeku spekulacija o Trumpovim političkim planovima nakon pretrpljenog poraza od Bidena na izborima 2020. godine.

Osim Spicera, i Mark Meadows, bivši šef kabineta predsjednika Trumpa, nedavno je, kako prenosi “Guardian”, dao intervju Newsmaxu tokom kojeg je također govorio o političkim planovima i namjerama bivšeg predsjednika.

“Nisam ovlašten da govorim u ime predsjednika Trumpa, ali mogu vam reći sljedeće: večeras se ne bismo ni sastali da ne postoje planovi da ponovo krenemo napred na pravi način, sa predsjednikom Trumpom na čelu”, rekao je Mark Meadows.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO