DW: Njemačka baca sve više vakcina

‘Porast količine bačenih vakcina tokom ljeta je direktna posljedica pada spremnosti stanovništva na imunizaciju’, saopštilo je bavarsko ministarstvo zdravlja.

Doze koje im nisu potrebne, a još im nije prošao rok upotrebe, pokrajine vraćaju saveznoj vladi (Reuters)

Sve više njemačkih pokrajina baca vakcine u smeće, a sada je plan da se višak pokloni siromašnijim zemljama.

Od početka pandemije, pokrajina Bavarska je bacila 53.000 doza, od kojih je više od polovine prijavljeno kao “odbačeno” samo u julu.

“Porast količine bačenih vakcina tokom ljeta je direktna posljedica pada spremnosti stanovništva na imunizaciju”, saopštilo je bavarsko ministarstvo zdravlja, piše “Deutsche Welle”, prenosi Tanjug.

I u Baden-Virtembergu je rok trajanja 4.000 doza AstraZenece istekao krajem jula, zbog čega su one “propisno uništene”, kako piše tamošnje ministarstvo zdravlja.

Pokrajine vakcine vraćaju saveznoj vladi

U Sjevernoj Rajni-Vestfaliji  prošlog vikenda istekao je rok trajanja za 350 doza AstraZenece, pa su i one “propisno odstranjene”.

To je, kažu iz ministarsva, prvi takav slučaj iz ove savezne pokrajine.

Doze koje im nisu potrebne, a još im nije prošao rok upotrebe, pokrajine vraćaju saveznoj vladi.

Hamburg u idućim danima želi da vrati 6.000 doza AstraZenece, Saksonija-Anhalt planira da vrati 22.000 doza, a Donja Saksonija 120.400 doza.

Izvor: Agencije

Povezane

Grupa je izvijestila da je u drugom kvartalu zabilježila prilagođeni priliv gotovine od 340 miliona eura naspram odliva od 1,13 milijardi godinu dana ranije.

Published On 05 Aug 2021
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO