Američka obalna straža zaplijenila drogu u vrijednosti od 1,4 milijarde dolara

Američka obalna straža rekla je da je droga zaplijenjena tokom operacija u Tihom okeanu uz obale Meksika, Srednje i Južne Amerike i Karipskog mora.

Istovareno je gotovo 2,7 tona kokaina i gotovo 548 kg marihuane (Twitter)

Obalna straža Sjedinjenih Američkih Država saopćila je da su zaplijenili kokain i marihuanu vrijedne više od 1,4 milijarde dolara, što je najveća zaplijena u historiji te straže.

Pripadnik Obalne straže broda Cutter James izjavio je da su istovarili gotovo 2,7 tona kokaina i gotovo 548 kg marihuane, prenosi Fena.

Narkotici su pronađeni u Luci Lauderdale na Floridi, javlja Sky News.

Američka obalna straža rekla je da je droga zaplijenjena tokom operacija u Tihom okeanu uz obale Meksika, Srednje i Južne Amerike i Karipskog mora.

Rečeno je da je bilo 27 incidenata povezanih s plovilima a za koje se sumnja da su njime transportirani narkotici a koja su zaustavljana od strane 10 američkih, nizozemskih i kanadskih brodova.

Obalna straža, mornarica, carina i granična služba, FBI, Uprava za suzbijanje droga zajedno sa savezničkim i međunarodnim partnerskim agencijama, odigrali su ključnu ulogu u operacijama za borbu protiv droga.

Izvor: Agencije

Povezane

Američki gradovi bore se protiv jedne od najvećih epidemija zavisnosti od droga u historiji. Po uzoru na neke druge države, razmatra se i osnivanje centara u kojima bi zavisnici legalno mogli koristiti ilegalne narkotike. Oni koji zastupaju tu opciju ističu kako bi se time smanjio broj žrtava, a njeni protivnici da se problem time ne […]

Published On 20 Oct 2018

Suzbijanje krijumčarenja kokaina i drugih nelegalnih tvari u SAD jedan je od razloga zbog kojih Donald Trump zahtijeva gradnju zida na granici s Meksikom. No, većina droge krijumčari se preko legalnih graničnih prijelaza. Novinarka Al Jazeere Heidi Zhou-Castro posjetila je Okrug Brooks u Teksasu. Upozoravamo gledatelje da su neki prizori uznemirujući.

Published On 21 Jan 2019
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO