Amazon odgodio povratak zaposlenih u kancelarije do 2022.

Prvobitno je bilo planirano da zaposleni u ovom gigantu e-trgovine u više zemalja, uključujući i SAD, počnu da se vraćaju u kancelarije od 7. septembra ove godine.

Uposlenica Amazona u kancelarije se vraćaju 3. januara 2022. (EPA)

Kompanija Amazon je odgodila povratak zaposlenih u kancelarije do početka sljedeće godine zbog naglog rasta broja zaraženih delta sojem virusa korona virusa.

Prvobitno je bilo planirano da zaposleni u ovom gigantu e-trgovine u više zemalja, uključujući i Sjedinjene Američke Države, počnu da se vraćaju u kancelarije od 7. septembra ove godine, ali je taj datum sada pomjeren na 3. januar 2022, rekli su iz Amazona za televiziju CNN, prenosi Tanjug.

Kada se budu vratili na radna mjesta, zaposleni će morati da nose maske u kancelariji, osim ako ne pokažu potvrdu da su vakcinisani, dodali su iz kompanija.

Zabrinutost zbog delta soja

Mnoge velike kompanije u tehnološkoj industriji, koje su među prvima zatvorile kancelarije na početku pandemije prošle godine, postavile su septembar 2021. kao rok za ponovno otvaranje poslovnih prostora. Sada odgađaju te planove jer ih zabrinjava rast slučajeva delta soja virusa, a pojedine zahtijevaju da se zaposleni koji se vraćaju vakcinišu.

Google je prošle sedmice najavio da će pomjeriti datum povratka zaposlenih u kancelarije sa 1. septembra na 18. oktobar, dok je kompanija Uber saopćila da neće ponovo otvoriti kancelarije do 25. oktobra.

Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook je također izjavio da će kompanija odgoditi planirani povratak zaposlenih u septembru za najmanje mjesec dana, a iz Microsofta su poručili ranije ove sedmice da neće dozvoliti svim radnicima povratak na radna mjesta prije 4. oktobra.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO