Izraelski zračni udari na jug Libana

Hezbollahova televizija Al Manar objavila je kako su izraelski borbeni avioni izveli dva napada na mete u predgrađu libanskog grada Mahmudija.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad raketama lansiranih s juga Libana gdje prevlast imaju pripadnici Hezbollaha koje podržava Iran (AP)

Izraelski borbeni avioni napali su rano u četvrtak rampe za lansiranje raketa na jugu Libana kao odgovor na ranije ispaljene projektile na Izrael sa libanske teritorije, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

Dvije rakete ispaljene su u srijedu iz Libana prema Izraelu koji je odgovorio artiljerijskom vatrom usred podignutih napetosti u regiji zbog navodnog prošlosedmičnog iranskog napada na tanker.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad raketama lansiranih s juga Libana gdje prevlast imaju pripadnici Hezbollaha koje podržava Iran.

Dva napada

Izraelska vojska saopćila je u četvrtak da su njeni borbeni avioni u odgovoru na raketnu vatru pogodili lansirna mjesta sa kojih su ispaljene rakete na Izrael i infrastrukturu „koja se koristi za terorizam“.

Hezbollahova televizija Al Manar objavila je kako su izraelski borbeni avioni izveli dva napada na mete u predgrađu libanskog grada Mahmudija, oko 12 kilometara od izraelske granice.

Izvor: Agencije