Bogota zatvorila stadione nakon nereda navijača

Stadioni, koji su bili tek otvoreni nakon ograničenja uvedenih zbog epidemije covida, ponovo su zatvoreni nakon incidenata među navijačima.

Utakmicu između Santa Fea i Atletico Nationala na tribinama je pratilo oko 8.000 gledatelja, a zbog nereda na tribinama susret je prekinut na više od sat vremena (Reuters/Ilustracija)

Gradske vlasti Bogote zatvorile su stadione, koji su bili tek otvoreni nakon ograničenja uvedenih zbog epidemije covida, nakon incidenata među navijačima.

Vlasti kolumbijskih gradova odobrile su povratak gledatelja na stadione zbog smanjenja intenziteta pandemije covida u zemlji.

Međutim, već je u prvoj utakmici igranoj u Bogoti, između Santa Fea i Atletico Nationala, došlo do nereda na tribinama pri čemu su najmanje tri osobe ozlijeđene, piše AFP, prenosi Hina.

Susret pratilo 8.000 gledatelja

Zbog toga je gradonačelnica Claudia Lopez ponovo odlučila zatvoriti tribine gledateljima.

“Apsurdno je da smo na prvoj utakmici nakon 16 mjeseci pauze bii svjedoci ovakvog ponašanja. To nema smisla”, poručila je Lopez.

Utakmicu između Santa Fea i Atletico Nationala na tribinama je pratilo oko 8.000 gledatelja, a zbog nereda na tribinama susret je prekinut na više od sat vremena.

Kolumbija, koja ima oko 50 miliona stanovnika, treća je latinoamerička država po broju umrlih od covida sa 121.500 smrtnih slučajeva, odnosno 2.360 smrtnih slučajeva na milijun stanovnika, iza Perua i Brazila.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada