Rusija isporučila ‘Terminatore’ afričkoj državi

Nije objavljeno kojoj su državi isporučena ova borbena vozila najnovijeg tipa, ali je prethodno određen broj njih stigao u Kazahstan.

'Terminator' je višenamjensko, jako oklopljeno i naoružano borbeno vozilo za podršku (EPA)

Rusija je isporučila najnovija borbena vozila tipa “Terminator” jednoj afričkoj državi, izjavio je u srijedu direktor ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev,

“‘Terminator’ je vrhunsko, jako zaštićeno vozilo, koje ima jako naoružanje, najnoviju tehnologiju za kontroliranje vatre i koje krase velike manevarske sposobnosti“, rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi Tass.

“Ovaj komad opreme uživa u velikom interesu koji zaslužuje. Ne možemo vam dati više detalja, ali vam možemo reći da smo isporučili ova vozila jednoj afričkoj državi, a prije toga smo ih poslali dobrim prijateljima u Kazahstan.“

Visoke manevarske sposobnosti

“Terminator” je višenamjensko, jako oklopljeno i naoružano borbeno vozilo za podršku, koje posjeduje napredne instrumente kontrole paljbe i visoke manevarske sposobnosti.

Sposoban je napasti lako-oklopljene mete, tenkove i pješadijska borbena vozila te zajednički djelovati sa sistemima zračne odbrane u borbi protiv neprijateljskih helikoptera i aviona koji lete manjim brzinama na nižim nadmorskim visinama.

Izvor: Agencije