Direktori CIA-e i Mosada razgovarali o nuklearnim aktivnostima Irana

Direktor CIA-e William Burns sastao se danas sa izraelskim premijerom Naftali Bennettom, a na sinoćnjem sastanku sa direktorom Mosada Davidom Barneaom razgovarao je o nuklearnim aktvinostima Irana.

Burns je jučer u poslijepodnevnim satima doputovao u Izrael, a nakon sastanka s izraelskim zvaničnicima trebao bi otputovati u Ramallah (EPA)

Direktor američke Centralne obavještajne službe (CIA) William Burns tokom posjete Izraelu s premijerom te zemlje Naftalijem Bennettom, razgovarao je o Iranu i dešavanjima na Bliskom istoku, javlja Anadolija.

U saopćenju Ureda izraelskog premijera navedeno je kako je prijem za direktora CIA-e Burnsa održan u Ministarstvu odbrane u Tel Avivu.

Rečeno je kako je dvojac razgovarao o jačanju saradnje između SAD-a i Izraela na polju obavještajnih poslova i sigurnosti, dešavanjima na Bliskom istoku s posebnim fokusom na Iran, te produbljivanju regionalne saradnje.

Slijedi sastanak direktora CIA-e i Mahmouda Abbasa

Sastanku su prisustvovali i direktor izraelske obavještajne službe Mossad David Barnea, čelnik Nacionalnog vijeća sigurnosti Izraela Eyal Hulata, Bennettov vojni sekretar general-major Avi Gil i diplomatska savjetnica Shimrit Meir.

Rečeno je kako se Burns sinoć sastao s Barneom, kako bi razgovarali o saradnji i nuklearnim aktivnostima Irana, ali nisu date detaljnije informacije.

Burns je jučer u poslijepodnevnim satima doputovao u Izrael, a nakon sastanka s izraelskim zvaničnicima trebao bi otputovati u Ramallah, na okupiranoj Zapadnoj obali i sastati se s predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom.

Izvor: Agencije