Amerikanka podnijela tužbu protiv princa Andrewa za silovanje

U tužbi se navodi da je vojvoda od Yorka tri puta prisilio na seksulani odnos Virginiju Roberts Giuffre, što on negira.

Princ Andrew rekao je da se ne sjeća da je sa Virginiom Roberts Giuffre imao bilo kakav susret (EPA)
Princ Andrew rekao je da se ne sjeća da je sa Virginiom Roberts Giuffre imao bilo kakav susret (EPA)

Amerikanka Virginia Roberts Giuffre, koja tvrdi da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju gdje je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Yorka, podnijela je tužbu pred sudom u New Yorku u vezi sa tim slučajem.

Giuffre, koja je jedna od žrtava osuđenog seksualnog prestupnika i njujorškog multimilionera i bankara Jeffreyja Edwarda Epsteina, tvrdi da ju je princ Andrew seksualno napao u Londonu i SAD-u, što sin britanske kraljice Elizabethe uporno negira, piše BBC a prenosi Tanjug.

Njena tužba pred sudom u Njujorku poziva se na Zakon o žrtvama djece iz 2019, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače zbog navoda koji su zastarjeli tokom jednogodišnjeg perioda, ali je taj rok produžen do 14. augusta ove godine zbog pandemije COVID-a 19.

Epsteinove žrtve

U tužbi se navodi da je vojvoda od Yorka tri puta prisilio na seksulani odnos Giuffre, u londonskoj kući Epsteinove saradnice Ghislaine Maxwell, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Djevičanskim otocima.

Govoreći o njenim optužbama za seksualno zlostavljanje 2019. godine, princ Andrew je rekao da se to nikada nije dogodilo i da se ne sjeća da je sa njom imao bilo kakav susret.

Princ je ranije saopštio i da žali zbog povezanosti sa američkim finansijerom, koji je prema zvaničnim izvještajima počinio samoubistvo u zatvoru dok je iščekivao početak suđenja za podvođenje i seksualno iskorištavanje djevojaka, i da duboko suosjeća sa Epsteinovim žrtvama.

Fond za odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Jeffreyja Epsteina saopštio je u nedjelju da je okončao rad, isplativši odštete za 150 osoba u vrijednosti od 121 miliona američkih dolara.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO