Turska: U požaru u provinciji Antalija smrtno stradala jedna osoba

U toku akcije gašenja deset požara, u kojima učestvuju 1.832 osobe, tri aviona te 29 helikoptera.

Požar u Manavgatu, u Antaliji je pod kontrolom, ali je aktivan i dalje požar u Aksekiju koji je izbio sinoć (Arhiva)

U šumskom požaru u Antaliji, u Turskoj, smrtno je stradala jedna osoba, saopćio je ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, javlja Anadolija.

“Požar u Manavgatu, u Antaliji je pod kontrolom, ali je aktivan i dalje požar u Aksekiju koji je izbio sinoć”, rekao je Pakdemirli novinarima u Antaliji.

Pakdemirli je kazao kako je riječ o 82-godišnjem muškarcu u selu Kepezbeleni. Pozvao je stanovništvo da se pridržavaju upozorenja.

Spašeno deset osoba iz ugostiteljskog objekta

Mustafa Yigit, načelnik distrikta Manavgat, u turskoj Antaliji, kazao je kako je spašeno deset osoba koje su zbog požara bile zarobljene u ugostiteljskom objektu na brani Oymapinar.

Yigit je u izjavi  kazao kako se od jutarnjih sati vodila intenzivna akcija spašavanja deset osoba koje su zbog požara ostale zarobljene u ugostiteljskom objektu brane Oymapinar, u mjestu Guzelyazi.

Prema njegovim riječima akcija je uspješno izvršena.

”Spašeno je deset građana koji su bili zarobljeni u brani Oymapinar i nalaze se u bolnici radi pregleda. Osjetili su posljedice dima, ali nisu u životnoj opasnosti”, pojasnio je Yigit.

U toku gašenje deset požara

Dodao je i kako su u toku akcije gašenja deset požara, u kojima učestvuju 1.832 osobe, tri aviona te 29 helikoptera.

Pakdemirli i ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu posjetili su područje pogođeno požarima, koji su u počeli na četiri lokacije u distriktu Manavgat u srijedu, a proširili su na veće područje.

”Naša nada je da će požari u Manavgatu i drugim dijelovima Turske biti stavljeni pod kontrolu i ugašeni”, rekao je Cavusoglu.

Izvor: Agencije