Rad u Washington Postu samo uz potvrdu o vakcinaciji

Svi zaposleni u američkom listu morat će do sredine septembra da pruže na uvid dokaz o potpunoj vakcinaciji, a isto će vrijediti i za posjetioce i saradnike.

Washington Post, koji je u vlasništvu biznismena, milijardera Jeffa Bezosa, planira da 13. septembra ponovo otvori svoje kancelarije za sve zaposlene (Reuters)
Washington Post, koji je u vlasništvu biznismena, milijardera Jeffa Bezosa, planira da 13. septembra ponovo otvori svoje kancelarije za sve zaposlene (Reuters)

Svi zaposleni u dnevnom listu Washington Postu morat će do sredine septembra da pruže na uvid dokaz o potpunoj vakcinaciji protiv COVID-a 19, sa dozvoljenim izuzecima zbog medicinskih i vjerskih razloga, poručio je u internom dopisu zaposlenima izdavač Fred Ryan.

Ova odluka je objavljena u jeku porasta broja novih slučajeva COVID-a 19 u SAD koji se pripisuje širenju zaraznog delta soja.

Mnoge druge američke kompanije također prilagođavaju svoje odluke kako i kada će ponovo otvoriti kancelarije zbog širenja ove varijante virusa, prenosi Reuters, piše Tanjug.

Dokaz o vakcinaciji

Washington Post, koji je u vlasništvu biznismena, milijardera Jeffa Bezosa, planira da 13. septembra ponovo otvori svoje kancelarije za sve zaposlene, ali samo po tri dana sedmično, a zaposleni do tada moraju da podnesu na uvid dokaz o vakcinaciji, predočio je Ryan.

Posjetioci i saradnici Washington Posta koji uđu u poslovne prostorije ove novinske kuće, također će morati da pokažu dokaz o vakcinaciji.

Izvor: Agencije

Povezane

Sve četiri vakcine autorizirane u Evropskoj uniji osiguravaju ‘visoku zaštitu’ od svih sojeva koji trenutno kruže Evropom, posebno kada su u pitanju teški simptomi i hospitalizacije.

15 Jul 2021
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO