Izraelska vojska ubila 12-godišnjeg Palestinca

Mohammed al-Alami preminuo je u gradu Beit Omar nakon što je pogođen iz vatrenog oružja u grudi dok je putovao automobilom sa ocem.

On je drugi mladi Palestinac koji je podlegao ranama zadobijenim u paljbi izraelske vojske posljednjih dana (EPA)
On je drugi mladi Palestinac koji je podlegao ranama zadobijenim u paljbi izraelske vojske posljednjih dana (EPA)

Palestinski dječak, koji je ranjen u pucnjavi izraelske vojske u okupiranoj Zapadnoj obali, podlegao je zadobijenim ranama, objavilo je palestinsko Ministarstvo zdravstva, a prenijele agencije.

Mohammed al-Alami (12) preminuo je u gradu Beit Omar, sjeverozapadno od Hebrona, nakon što je bio pogođen iz vatrenog oružja u grudi dok je putovao automobilom sa ocem, navodi se u saopćenju Ministarstva u srijedu.

On je drugi mladi Palestinac koji je podlegao ranama zadobijenim u paljbi izraelske vojske posljednjih dana.

Otac i kćer bez povreda

Nasri Sabarneh, gradonačelnik Beit Omara, kazao je kako je otac putovao sa sinom i kćerkom kada je Mohammed zatražio da stanu u prodavnicu.

Otac je napravio polukružno skretanje, a obližnji izraelski vojnici su počeli uzvikivati da stane. Potom je vojnik zapucao na vozilo i smrtonosno ranio dječaka.

Sabarneh je dodao kako poznaje porodicu, da je razgovarao sa ocem koji, kao i kćerka, nisu ranjeni.

Izraelska vojska je objavila kako istražuje incident i da nema komentara.

Protesti protiv ilegalnog naselja

U subotu je 17-godišnji Palestinac podlegao ranama zadobijenim dan ranije.

Mohammed Munir al-Tamimi, koji je ranjen iz vatrenog oružja, preminuo je u bolnici, dan nakon nasilja u palestinskom naselju Beita.

Stotine Palestinaca se okupilo u petak poslijepodne u Beiti, koja je poprište nemira posljednih mjeseci, kako bi protestirali protiv nezakonitog naselja Eviatar koje je blizu.

Sukobili su se Palestinci i izraelski vojnici, a rezultat toga je 320 ranjenih Palestinaca, prema podacima Crvenog polumjeseca.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO