SAD: Žena uhapšena u avionu jer nije htjela da nosi masku

Putnica aviokompanije American Airlines uhapšena je u avionu u New Orleansu nakon što je odbila da nosi masku.

Dva naoružana policajca ušla su u avion i naredila ženi da izađe, pošto nije htjela da stavi masku, što je kršenje saveznog zakona na komercijalnim letovima (EPA)

Putnica aviokompanije American Airlines uhapšena je u avionu u New Orleansu nakon što je odbila da nosi masku, saopštile su lokalne vlasti.

Incident se dogodio na aerdromu Louis Armstrong, a avion je trebalo da poleti oko 21.30 u petak uvečer ka Dalasu, objavio je New Orleans Advocate.

“Nisam vidio nikad ništa slično”, rekao je putnik u avionu, profesor historije Patrick Maney za lokalni list iz New Orleansa, prenosi Tanjug.

Uznemiravanje javnog reda

Maney je rekao da su dva naoružana policajca ušla u avion i naredila ženi da izađe, pošto nije htjela da stavi masku, što je kršenje saveznog zakona na komercijalnim letovima, prenosi New York Post.

“Odbila je masku, a onda su joj rekli da ustane. Počela je da vrišti i da se opire dok su je hapsili i vezivali joj ruke iza leđa. Konstantno je vrištala deset minuta dok su je privodili”, dodao je Maney.

Očevidac je rekao da je uporno ponavljala da nije životinja i da ne želi da je tretiraju kao životinju.

Iz American Airlinesa su potvrdili da je let pomjeren, kao i da je avion bio primoran da se vrati na gejt zbog incidenta.

Uhapšena žena se suočava sa uznemiravanjem javnog mira, opiranjem hapšenju i lakšim fizičkim napadom.

Izvor: Agencije