Obamina i Springsteenova knjiga ‘Renegades’ u oktobru u knjižarama

Knjiga po cijeni od 50 dolara uključuje rijetke fotografije, rukopise Springsteenovih pjesama i komentare Obaminih govora.

Tokom godina ustanovili smo da imamo zajednički senzibilitet. Prema radu, prema porodici, i prema Americ, poručio Obama (EPA)

Renegades: Born in the USA ukoričeno je izdanje popularnog podcasta Renegades koji sadrži razgovore o svemu, od slave do automobila i o samoj zemlji, između bivšeg predsjednika Baracka Obame i Bruca Springsteena.

Penguin Random House i Obamina kompanija Higher Ground objavili su da će se Renegades pojaviti u knjižarama 26. oktobra. Knjiga po cijeni od 50 dolara uključuje rijetke fotografije, rukopise Springsteenovih pjesama i komentare Obaminih govora, javlja Fena.

“Tokom godina ustanovili smo da imamo zajednički senzibilitet. Prema radu, prema porodici, i prema Americi. Na naše vlastite načine, Bruce i ja smo bili na paralelnim putovanjima u pokušaju da shvatimo ovu zemlju koja je toliko toga dala obojici. Pokušali smo da stvorimo hronike priča njenih ljudi. Tragali smo za načinom da povežemo naše individualne potrage za smislom i istinom i bliskošću sa širom pričom o Americi”, navodi Obama u saopćenju.

Pitanja o “sudbini zemlje”

U uvodu knjige, Springsteen piše da su on i Obama potegnuli ozbiljna pitanja „o sudbini zemlje“, sreći njenih građana i o destruktivnim, ružnim, zlim, korumpiranim snagama koje bi voljele da sve to ponište“.

“Ovo je vrijeme za ozbiljno razmatranje koga mi želimo i kakvu vrstu zemlje ćemo ostaviti našoj djeci”, piše Springsteen, koji je u 2016. primio Medalju slobode od Obame.

“Da li ćemo dopustiti da to prođe kroz prste najboljima među nama ili ćemo se ujediniti kako bi se suočili s vatrom? U ovoj knjizi nećete naći odgovore na ta pitanja, ali ćete pronaći nekolicinu tragača  koji daju najbolje od sebe kako bi nas privoljeli da postavljamo bolja pitanja”, piše Springsteen, prenosi Assiociated Press.

Izvor: Agencije