Weinstein negirao krivnju za silovanja u Los Angelesu

Bivši holivudski producent se prvi put pojavio na suđenju u Los Angelesu, gdje su protiv njega podignute optužnice za seksualna napastovanja pet žena između 2004. i 2013. godine.

Više od 80 žena iznijelo je optužbe protiv Harveya Weinsteina za seksualne napade (EPA)

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein izjasnio se u srijedu da nije kriv za silovanja i seksualnog napastovanja pet žena, izjavio je državni tužitelj.

Weinstein se prvi put pojavio na suđenju u Los Angelesu, gdje su protiv njega podignute optužnice za seksualna napastovanja pet žena između 2004. i 2013. godine.

Između ostalog, tereti ga se za silovanje, a ukoliko bude osuđen, mogao bi biti doživotno u zatvoru, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Nekad jedna od najmoćnijih osoba u Hollywoodu, optužen je za silovanje dvije žene u hotelima u Beverly Hillsu u dvije odvojene prilike, kao i za seksualne napade na tri druge žene na području Beverly Hillsa i Los Angelesa.

Više od 80 žena iznijelo je optužbe protiv Weinsteina za seksualne napade koji su se dogodili posljednjih desetljeća, no samo je nekoliko slučajeva završilo na sudu.

Već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu

Na suđenje je 69-godišnji Weinstein došao u invalidskim kolicima, noseći smeđu zatvorsku uniformu, a u Los Angeles je dovezen iz New Yorka.

Tamo već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu za druge slučajeve silovanja i ostalih seksualnih napada.

Nakon što se putem advokata na suđenju u srijedu izjasnio da nije kriv, Weinsteinu je sud naredio da ostane u zatvoru do sljedećeg saslušanja, koje će biti održano 29. jula, saopćilo je okružno tužiteljstvo u Los Angelesu.

Weinstein je suosnivač filmskog studija Miramax, koji je proizveo brojne filmske hitove, poput Zaljubljenog Shakespearea i Paklenog šunda, no studio je bankrotirao u martu 2018. godine.

Izvor: Agencije