Putin: Rusija se obavezala na tranzit gasa kroz Ukrajinu

Normandijski format kao i svi drugi slični formati su političke platforme i nema nikakve veze sa komercijalnim projektima, rekao ruski predsjednik Valdimir Putin.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Rusija obavezala na tranzit gasa kroz Ukrajinu i da će svoje obaveze poštovati (EPA)
Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Rusija obavezala na tranzit gasa kroz Ukrajinu i da će svoje obaveze poštovati (EPA)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Rusija obavezala na tranzit gasa kroz Ukrajinu i da će svoje obaveze poštovati, prenosi Tanjug.

“Uprkos svim poteškoćama koje sa sobom nosi današnjica Rusija je preuzela određene obaveze u okviru ugovora po pitanju tranzita gasa kroz Ukrajinu. Bez svake sumnje Rusija će svoje obaveze ispuniti”, rekao je Putin na televiziji Rusija 24.

Politička platforma

Komentarišući prijedlog ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se pitanje gasovoda “Sjeverni tok 2” stavi na dnevni red Normandijskog procesa, Putin je rekao da je to politička platforma na kojoj je nemoguće razgovarati o komercijalnim projektima, prenosi Sputnjik.

“Normandijski format, baš kao i svi drugi formati tog tipa – to su političke platforme na kojima se razgovara o situaciji na jugo-istoku Ukrajine. To nema nikakve veze sa komercijalnim projektima kao što je `Sjeverni tok` ili `Sjeverni tok 2`”, rekao je Putin.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO