Orban: Posljedica migracija bit će dovođenje muslimanskih masa u Evropu

Mađarski premijer Viktor Orban rekao da su migracije zlo i da je Mađarska uvjerena da se one ne događaju spontano nego organizovano.

Viktor Orban
Mađarska plaća visoku cijenu zbog svog stajališta o migracijama kao i zbog toga što ne prihvata briselsku birokratiju, rekao Orban (EPA)

Mađarski premijer Viktor Orban ponovio je svoj stav da su migracije zlo i da se dešavaju organizovano, i da Mađarska plaća visoku cijenu jer, kako je kazao, pliva protiv dominantne evropske političke struje, prenosi Index.hr.

“Plaćamo visoku cijenu. Mađarska plaća visoku cijenu nepotpisivanja Istanbulske konvencije, zatim odbijanja podrške bilo kakve politike hladnoga rata; plaćamo visoku cijenu što sa zapadnjacima svakodnevno ne udaramo nogom ruskoga predsjednika, nego mu dajemo poštovanje koje mu pripada kao predsjedniku, plaćamo visoku cijenu zato što štitimo kršćanski model porodice, to što LGBT ludilo ovde nema prostora”, rekao je Orban u intervjuu za hrvatski katolički nedjeljnik Glas Koncila, prenosi Tanjug.

Zatim, nastavio je, Mađarska plaća visoku cijenu zbog svog stajališta o migracijama kao i zbog toga što ne prihvata briselsku birokratiju, nego kao protivtežu želi da gradi srednjoevropsku saradnju.

„Migracije su zlo“

“Kada se na mađarskoj granici pojavi više desetina hiljada uglavnom mladih muškaraca, koji su u savršenom fizičkom stanju i koji u koloni gaze preko državne granice, a ako želimo da ih zaustavimo, gaze i preko nas, ne govorimo o migraciji, nego o kršenju suverenosti države. To se mora zaustaviti”, rekao je Orban.

On je rekao da su migracije zlo i da je Mađarska uvjerena da se one ne događaju spontano nego organizovano.

“To na Zapadu smatraju teorijom zavjere, ali sve je to ipak organizovano s političkim i poslovnim motivima, a posljedice toga biće dovođenje velikih muslimanskih masa na evropski kontinent. Smatram da svi koji se ne budu branili, za 20 godina neće prepoznati svoju zemlju. Promjena će se dogoditi uz spoljni uticaj, koji im je jednostavno nametnut. Mislim da bi Nikola Zrinski znao što treba učiniti u takvoj situaciji”, rekao je Orban.

Izvor: Agencije