Smrtonosni napad u Somaliji

Najmanje 20 osoba, među kojima su vojni regruti i civili, poginuli su u samoubilačkom napadu izvedenom u Mogadishu.

Somalija
Više od 20 osoba je ranjeno kada je bombaš samoubica eksplozivnu napravu koju je imao na sebi, aktivirao u vojnom kampu Dhagabadan (EPA)

Najmanje 20 osoba, među kojima su vojni regruti i civili, poginuli su u samoubilačkom napadu izvedenom u Mogadishu, glavnom gradu Somalije u utorak, saopćili su lokalni zvaničnici, javlja Anadolija.

Više od 20 osoba je ranjeno kada je bombaš samoubica eksplozivnu napravu koju je imao na sebi, aktivirao u vojnom kampu Dhagabadan u distriktu Wadajir, u kojem se u tom trenutku nalazilo nekoliko stotina vojnika i regruta, rekao je vojni zvaničnik za AA koji je želio ostati anoniman.

Načelnik Generalštaba vojske Odawa Yusuf Rageh potvrdio je informaciju o napadu ističući kako je poginulo više od deset osoba, a 20 je ranjeno.

Niko nije preuzeo odgovornost

”Bombaš samoubica eksplozivnu napravu koju je imao na sebi, aktivirao je na ulazu u vojni kamp Dhagabadan. Lokalni zvaničnici su izvijestili kako ima žrtava“, javili su mediji ranije.

Policijski zvaničnik Abdifatah Hassan je telefonom potvrdio informaciju o napadu.

”Broj žrtava u današnjem samoubilačkom napadu u vojnom kampu u Mogadishuu veći je od 20. Neka im se Allah smiluje”, napisao je član somalijskog parlamenta Abdirizak Mohamed na Twitteru.

Još uvijek nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Izvor: Agencije