Indija registrovala najveći dnevni broj umrlih od covida u svijetu

Ministarstvo zdravstva u Biharu, jednoj od najsiromašnijih indijskih država, revidiralo je u srijedu podatke o ukupnom broju smrtnih slučajeva povezanih s COVID-om 19.

U Indiji je dosad registrovano 359.676, umrlih od posljedica zaraze (Reuters)

Indija je u četvrtak izvijestila o najvećem dnevnom broju smrtnih slučajeva od COVID-a 19 u svijetu, 6.148, nakon što je jedna velika savezna država revidirala svoje podatke kako bi se uzeli u obzir ljudi koji su podlegli bolesti kod kuće i u privatnim bolnicama.

Ministarstvo zdravstva u Biharu, jednoj od najsiromašnijih indijskih država, revidiralo je u srijedu podatke o ukupnom broju smrtnih slučajeva povezanih s COVID-om 19, piše Hina pozivajući se na Reuters.

Gotovo 360.000 umrlih u Indiji

Dosadašnji neslavni rekorder SAD zabilježio je 5.444 dnevna smrtna slučaja 12. februara.

Ukupni broj slučajeva covida u Indiji sada iznosi 29,2 miliona, nakon što je porastao za 94.052 u zadnja 24 sata, dok je umrlih ukupno 359.676, pokazuju podaci ministarstva zdravstva.

Prema posljednjim podacima stranice Worldometers, u svijetu je dosad od posljedica zaraze korona virusom preminulo više od 3,7 miliona ljudi, zaraženo je ukupno više od 175 miliona, dok se više od 158 miliona oporavilo.

Izvor: Agencije