Trump ‘doskočio’ Twitteru i Facebooku

Novost na stranici lansirana je dan prije odluke nadzornog odbora Facebooka o tome hoće li Trump i dalje biti suspendiran s te društvene mreže.

Trumpov savjetnik Jason Miller je u martu najavio kako će bivši predsjednik pokrenuti svoju društvenu mrežu (Reuters)
Trumpov savjetnik Jason Miller je u martu najavio kako će bivši predsjednik pokrenuti svoju društvenu mrežu (Reuters)

Bivši američki predsjednik Donald Trump u utorak je na svojoj internetskoj stranici postavio dodatak sličan Twitteru na kojem piše objave koje se potom mogu dijeliti na društvenim mrežama koje su ga cenzurirale.

Novi dio službene stranice, o kojem je prvi izvijestio Fox News, zove se „sa stola Donalda J. Trumpa“, a sadrži kratke objave bivšeg predsjednika, prenosi Hina.

Novost na stranici lansirana je dan prije odluke nadzornog odbora Facebooka o tome hoće li Trump i dalje biti suspendiran s te društvene mreže, piše agencija Reuters.

Trumpov savjetnik Jason Miller je u martu najavio kako će bivši predsjednik pokrenuti svoju društvenu mrežu, a ne zna se je li mislio na taj dodatak njegovoj službenoj stranici.

Trajna zabrana na Twitteru

Trumpova stranica na Facebooku maknuta je zbog zabrinutosti o novim nasilnim događanjima nakon smrtonosnog upada njegovih pobornika na Capitol 6. januara.

Twitter je objavio da je zabrana Trumpovog računa trajna, čak i ako se ponovno kandidira na izborima. YouTube je pak objavio da će vratiti Trumpov kanal kad odluči da je prošla opasnost od nasilja.

Bivši predsjednik, koji je napustio Bijelu kuću 20. januara, lažno je tvrdio da je prošlogodišnje izbore izgubio od Joea Bidena zbog prevare.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO