Srušio se nadvožnjak u Meksiku, deseci mrtvih

Nadvožnjak na kojem su bili vagoni podzemne željeznice djelomično se srušio na cestu u ponedjeljak navečer.

Ekipe hitne pomoći i vatrogasci pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima (EPA)
Ekipe hitne pomoći i vatrogasci pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima (EPA)

Dvadeset i troje ljudi je poginulo i 70 je ozlijeđeno u Ciudadu de Mexicu kad se nadvožnjak na kojem su bili vagoni podzemne željeznice djelomično srušio na cestu u ponedjeljak navečer, rekle su vlasti.

Dramatičan videosnimak emitiran na lokalnom kanalu Milenio TV pokazuje kako se nadvožnjak metroa linije 12 ruši s vagonima na njemu, prenosi Hina.

Prema prvim podacima u nesreći je poginulo 15 ljudi, a 70 je ozlijeđeno, objavila je gradska agencija za upravljanje rizicima i civilnu zaštitu.

Gradonačelnica Ciudada de Mexica Claudia Sheinbaum obišla je mjesto nesreće i na Twitteru napisala: “Nažalost ima mrtvih i ozlijeđenih, pomažu vatrogasci i osoblje javne sigurnosti. Uključeno je više bolnica. Uskoro ćemo dati više informacija”.

Potraga za preživjelima

Druge snimke na televizijskim stanicama i društvenim medijima pokazuju ekipe hitne pomoći i vatrogasce koji pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima.

Linija 12 podzemne željeznice izgrađena je kad je ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard bio gradonačelnik Ciudad de Mexica.

“Ovo što se danas dogodilo užasna je tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodicama”, napisao je Ebrard na Twitteru.

“Naravno, uzroci se moraju istražiti i definirati odgovornosti. Ponavljam da stojim na raspolaganju vlastima da pomognem u svemu što je potrebno”, dodao je bivši gradonačelnik.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO