SAD: Pucnjava ispred sjedišta CIA-e

Agenti američkog Saveznog istraživačkog ureda (FBI) otvorili su vatru na muškarca ispred sjedišta Centralne obavještajne službe (CIA) u Langleyu.

Sigurnosne mjere u vladinim zgradama u okolini Washingtona izuzetno je pooštrene ove godine od nereda na američkom Kapitolu u januaru (EPA)

Agenti američkog Saveznog istraživačkog ureda (FBI) otvorili su vatru na muškarca ispred sjedišta Centralne obavještajne službe (CIA) u Langleyu, u Virginiji.

Vlasti navode da je muškarac oko 18 sati po lokalnom vremenu pokušao vozilom ući u objekt, ali da nije uspio preći glavni ulaz koji je smješten daleko od zgrade agencije, prenosi Anadolija.

Agenti su pokušali pregovarati s muškarcem satima i u konačnici su odlučili ukloniti njegov automobil. Vozač je navodno izašao iz automobila s oružjem i tada je upucan. Njegovo zdravstveno stanje trenutno nije poznato.

Postoje izvještaji da je muškarac rekao da je u automobilu imao eksploziv, ali za to nema potvrde. Službenici FBI-a također navode da je muškarac možda bio mentalno poremećen i kako je moguće da je u prošlosti pokušao ući u kampus CIA-e.

Incidenti pucanja

“FBI ozbiljno shvata sve incidente pucanja koji uključuju naše agente ili članove radne grupe. Proces revizije je temeljit i objektivan i provodi se ekspeditivno moguće u datim okolnostima”, navodi se, između ostalog u saopštenju.

Sigurnosne mjere u vladinim zgradama u okolini Washingtona izuzetno je pooštrene ove godine od nereda na američkom Kapitolu u januaru.

U aprilu je policajac Kapitola ubijen, a još jedan povrijeđen kada je muškarac pokušao udariti svojim automobilom u barijeru koja okružuje zgradu Kongresa i sjedište zakonodavnog ogranka američke savezne vlade.

Izvor: Agencije