‘Haaretz’ objavio fotografije ubijene djece u Gazi

‘Ovo je cijena rata’, piše na naslovnici najstarjih dnevnih novina u Izraelu, uz fotografije, dob i priče žrtava starih između šest mjeseci i 17 godina.

Ukupno je u izraelskom bombardiranju ubijeno 254 Palestinca, a četvrtina poginulih su djeca (EPA)
Ukupno je u izraelskom bombardiranju ubijeno 254 Palestinca, a četvrtina poginulih su djeca (EPA)

Na naslovnici izraelskih dnevnih novina Haaretz objavljene su fotografije 67 palestinske djece i tinejdžera koji su izgubili živote u posljednjem izraelskom raketiranju Pojasa Gaze.

“Ovo je cijena rata“, piše na naslovnici Haaretza, uz portrete ubijenih, prenosi Hina.

Te dnevne novine, najstarije u Izraelu, u saradnji s New York Timesom, objavile su fotografije, dob i priče žrtava starih između šest mjeseci i 17 godina.

Ukupno je u izraelskom bombardiranju ubijeno 254 Palestinca, tvrdi Ministarstvo zdravstva u Gazi, a četvrtina poginulih su djeca.

Politička kriza u Izraelu

Haaretz je priče o ubijenima objavio manje od sedam dana nakon što je na snagu stupilo primirje između Palestinaca i Izraela, u vrijeme dok Izraelom traje politička kriza zbog četvrtog neuspjelog pokušaja premijera Benjamina Netanyahua da formira vladu u posljednje dvije godine.

Palestinci optužuju Izrael da je potaknuo sukobe deložacijama u jerusalemskom kvartu Sheikh Jarrah i blokiranjem pristupa vjernicima džamiji Al-Aksa u vrijeme ramazana.

Izrael napade na Gazu opravdava pravom na odbranu od Islamskog pokreta otpora (Hamas).

Izraelska vojska objavila je da je dio djece poginule u Gazi ubijeno krivo usmjerenim raketama palestinske strane.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO