UEFA pustila u prodaju 1.700 ulaznica za finale Lige prvaka

Iz UEFA-e je navedeno da se karte, koje koštaju između 70 i 600 eura, prodaju na njihovoj web stranici, a jedna osoba može kupiti dvije karte.

Na stadionu ”Dragao” u Portugalu dopušteno je da bude do 16.500 gledatelja za utakmicu koja će biti odigrana u subotu (EPA)

Preostala su samo četiri dana do finala Lige prvaka u Portugalu, a Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) u utorak pustila je u prodaju 1.700 ulaznica za navijače širom svijeta za utakmicu između Manchester Cityja i Chelseaja, prenosi Anadolija.

Iz UEFA-e je navedeno da se karte, koje koštaju između 70 i 600 eura (78 i 670 dolara), prodaju na njihovoj web stranici, a jedna osoba može kupiti dvije karte.

Na stadionu ”Dragao” u Portugalu dopušteno je da bude do 16.500 gledatelja za utakmicu koja će biti odigrana u subotu.

Utakmica premještena u Portugal

Utakmica je trebala biti odigrana na Olimpijskom stadionu ”Ataturk” u Istanbulu 29. maja, međutim, premještena je u Portugal zbog restrikcija uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

U finalu se sastaju dva engleska kluba Manchester City i Chelsea. Finale će sa tribina moći gledati po 6.000 navijača iz obje ekipe.

UEFA je gledateljima dala tri opcije koje se moraju ispoštovati pri ulasku na stadion – dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test ili negativan rezultat testa antigena.

Portugal je drugu godinu zaredom domaćin finala umjesto Istanbula.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada