Sastanak Bidena i Putina 16. juna u Ženevi

Predsjednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimir Putin i Joe Biden, sastat će se 16. juna u Ženevi, potvrdili su Bijela kuća i Kremlj.

Dvojica lidera će razgovarati o bilateralnim odnosima, problemima u vezi sa strateškom nuklearnom stabilnošću i drugim pitanjima, koja uključuju saradnju u borbi protiv korona virusa i regionalne sukobe (EPA)

Predsjednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimir Putin i Joe Biden, sastat će se 16. juna u Ženevi, potvrdili su u utorak Bijela kuća i Kremlj.

U saopštenju Kremlja navodi se da će dvojica lidera razgovarati o bilateralnim odnosima, problemima u vezi sa strateškom nuklearnom stabilnošću i drugim pitanjima, koja uključuju saradnju u borbi protiv korona virusa i regionalne sukobe, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

To će biti njihov prvi sastanak od Bidenove inauguracije u januaru.

Sastanak u Ženevi

Također, kako prenosi TASS, to će biti prva Putinova posjeta nekoj stranoj zemlji od januara 2020, kada je boravio u Izraelu i Palestini.

Ranije u utorak, američki CNN objavio je, pozivajući se na dva američka zvaničnika, da se očekuje da će sastanak Putina i Bidena biti održan od 15. do 16. juna u Ženevi.

Bijela kuća je ove sedmice poslala savjetnika za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana u Ženevu da se sastane sa svojim ruskim kolegom, rekli su zvaničnici.

Izvor: Agencije