Ubijen Palestinac nakon navodnog napada nožem

Dva Izraelca su zadobila povrede u okupiranom Istočnom Jerusalemu.

'Napadač je upucan i ubijen', kazao je glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld (Reuters)

Izraelska policija ubila je iz vatrenog oružja jednog Palestinca u ponedjeljak nakon što je on navodno nožem napao i povrijedio dva Izraelca u okupiranom Istočnom Jerusalemu, nedaleko od dijela grada koji je bio u fokusu palestinskih protesta.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju osumnjičenog za napad kako leži nepokretan na tlu, pokriven tkaninom.

“Napadač je upucan i ubijen“, kazao je glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld.

Hitna izraelska služba objavila je kako su dva Izraelca 20-ih godina ranjena u tom napadu, jedan teže, a jedan sa povredama nožem srednje težine.

Nož u leđima

Jedan od njih nosio je uniformu izraelske avijacije, kako se vidi na jednom snimku, kao i to da je imao nož zabijen u leđa dok je bio na koljenima.

“Vojnik je dobio ljekarsku pomoć na licu mjesta i evakuiran je u bolnicu kako bi dobio dalju pomoć ljekara“, navodi se u saopćenju izraelske vojske.

Al Jazeerin novinar Imran Khan iz okupiranog Istočnog Jerusalema javlja kako je ovo novi incident koji “dodatno ovdje jača tenzije“.

Napad se desio nakon 11-dnevnog bombardiranja Pojasa Gaze koje je izveo Izrael, a koje je okončano primirjem u petak. Poginulo je skoro 250 Palestinaca (66 djece), dok je 12 osoba u Izraelu ubijeno raketnim napadima iz okupirane palestinske teritorije.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO