Poljska će od Turske kupiti borbene dronove

Turski dronovi su igrali važnu ulogu u nedavnoj azerbejdžanskoj pobjedi protiv Armenije u sukobu za kontrolu Nagorno-Karabaha.

Turski dronovi imaju napadačke sposobnosti te su se dokazali u ratovima u istočnoj Evropi, rekao je poljski ministar obrane Mariusz Blaszczak (AP)

Poljska će kupiti 24 bespilotne letjelice Bayraktar od NATO saveznice Turske, rekao je u subotu poljski ministar obrane Mariusz Blaszczak poljskom javnom radiju.

Borbeni dronovi bit će naoružani protuoklopnim projektilima. Poljska će uz letjelice također kupiti logistički paket, te paket za obuku. Prva pošiljka će stići 2022. godine, navodi agencija dpa a prenosi Hina.

Dronovi imaju napadačke sposobnosti te su se “dokazali u ratovima u istočnoj Europi”, rekao je Blaszczak.

Bayraktar dronovi su igrali važnu ulogu u nedavnoj azerbajdžanskoj pobjedi protiv Armenije u sukobu za kontrolu Nagorno-Karabaha.

Poljaci vojnu opremu kupuju uglavnom od SAD-a

Sporazum bi se trebao potpisati tokom nadolazeće posjete poljskog predsjednika Andrzeja Dude, koji počinje u ponedjeljak.

Poljski strani vojni ugovori uglavnom idu američkim kompanijama. U 2020. fiskalnoj godini, Poljska je naručila 4,7 milijardi dolara vrijedne američke vojne opreme, prema podacima Agencije za obrambenu sigurnost i suradnju.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO